Wat bijverdienen als student

Als student komen er ontzettend veel nieuwe dingen en indrukken op je af. Zo wordt je binnen een korte tijd helemaal volgestopt met nieuwe informatie en ontmoet je ineens heel veel nieuwe mensen met verschillende achtergronden. Het kan in het begin nog best wel even wennen zijn, maar al snel merk je dat het heel normaal gaat voelen en alles een beetje op zijn plek valt. Zo kan studeren ook ontzettend leuk zien en leer je zoveel nieuwe dingen, die je in het echte leven weer goed kan toepassen.

Het leven als student

Zoals alle studenten, hebben IT studenten het natuurlijk ook hartstikke druk. Dit is waarschijnlijk iets wat alle studenten wel met elkaar gemeen hebben en zo hebben zij dagelijks ontzettend veel dingen waar ze over na moeten denken. Namelijk de studie zelf, waar ze al een groot aantal uren per week kwijt aan zijn. Daarnaast is het voor veel studenten eigenlijk wel noodzakelijk om een baan te hebben, zodat ze zichzelf kunnen onderhouden. Je moet namelijk voor je woning betalen als je deze hebt, boodschappen, de studie en natuurlijk nog een hoop andere dingen. Dit is natuurlijk best wel veel wat ineens op je bord komt te liggen en zo kan het voor studenten nog best wel eens lastig zijn om een baan te vinden en deze ook nog eens te combineren met de studie. 

Wordt een developer

Als IT student krijg je steeds meer ervaring in het vak door de jaren heen en doe je ook projecten op je studie, waarbij je wordt voorbereid op een carrière in dit gebied. Zo heb je na een paar jaar al best wat ervaring en kan je gemakkelijk verschillende klussen en projecten doen. Daarom kan je er als IT student voor kiezen om een bijbaan programmeren te nemen, om zo wat extra centen te verdienen en nog meer ervaring op te doen. Op deze manier werk je al aan verschillende projecten voor klanten, doe je nog meer werkervaring op en verdien je ook nog eens wat geld om jezelf van te onderhouden.

Bedrijven en IT

Veel beginnende bedrijven hebben bijvoorbeeld geen idee hoe zij een website moeten opzetten of hoe ze hier überhaupt mee moeten beginnen. Deze bedrijven schakelen bijvoorbeeld de hulp in van een developer die ze hierbij kan helpen. Zo zijn er ook weer allemaal verschillende soorten programmeurs, zoals een java developer of een python developer.